Orešković: Država se ne bi trebala baviti hotelijerstvom

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u ponedjeljak u Dubrovniku kako Hotele Maestral treba prodati te kako se država ne bi trebala baviti hotelijerstvom, a izrazio je zadovoljstvo radovima na novom dijelu Zračne luke Dubrovnik.

“Hotelijerstvo nije nešto čime bi se država trebala baviti. Ja ću u najkraćem roku vidjeti kako bi se mogli privući ulagači”, rekao je Orešković nakon sastanka s Upravom Hotela Maestral.

Ta je tvrtka u većinskom državnom vlasništvu, a već je prošla nekoliko neuspješnih pokušaja privatizacije, zadnji u listopadu 2015. godine. U sastavu Hotela Maestral je ukupno pet hotela – Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic, a protežu se na više od 100 tisuća metara četvornih površine na predjelu Lapada u Dubrovniku.

Premijer je Hotele Maestral obišao nakon što je jutros sudjelovao na konferenciji ”CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy” te potom razgovarao s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem.

Nakon obilaska Hotela Maestral premijer je obišao i gradilište u Zračnoj luci Dubrovnik, gdje je bio impersioniran radovima na novoj zgradi putničkog terminala, a zanimali su ga i detalji poput energetskog razreda, novih linija, strukture zračnog prometa itd. Radovi u Zračnoj luci Dubrovnik izvode se u sklopu projekta “Razvoj Zračne luke Dubrovnik” vrijednog više od 1,5 milijardi kuna, od čega se 1,1 milijarda kuna financira sredstvima EU.