Orepić: Spremni smo za novi val migranata

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ocijenio je u ponedjeljak, nakon obilaska Zimskog tranzitnog centra za izbjeglice u Slavonskom Brodu zajedno s bivšim ministrom Rankom Ostojićem, da u izbjegličkoj krizi Hrvatska ispunjava svoju obvezu potpuno i humano.

“Hrvatska je sigurna i kulturna zemlja, ovdje se nema što ni dodati ni oduzeti. U potpunosti smo odgovorili obavezi koja proizilazi iz ove krize. U stvari krize nema, mi odgovaramo našoj obavezi potpuno kulturno i humano”, rekao je ministar Orepić nakon obilaska Centra, s čijim ga je funkcioniranjem upoznao bivši ministar Ostojić. Na upit novinara kako će Hrvatska postupiti u sljedećem razdoblju, ministar je kratko odgovorio: “U skladu s potrebama”, te najavio kako će i on aktivnosti u Tranzitnom centru nastaviti pratiti svakodnevno. “Svođenje ovog pitanja samo na ‘žica ili ne’ je pogrešno. Ovaj problem ima više aspekata, svesti to na pitanje žice nije korektno”, rekao je Orepić.

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da je Hrvatska ispunila sve što je traženo, da nije došlo do zastoja te da ne bi pristali na nešto što bi ugrožavalo sigurnost zemlje. “Što će donijeti novi dani ne mogu predviđati. Kao što je i novi ministar rekao, nadam se da će Hrvatska i dalje imati priliku dokazati da je humana i sigurna, da će u svakom trenutku odgovoriti na situaciju te da neće dopustiti da postane hotspot”, rekao je Ostojić. “Bit će mi drago da ovaj uhodani sustav nastavi funkcionirati. Osigurali smo sigurnost građana Republike Hrvatske, nikad se nije dogodio ni jedan ozbiljniji incident i Hrvatska će ostati zapamćena kao zemlja koja se našla u ovoj humanitarnoj krizi ne svojom krivnjom, ali se pokazala kao država”, rekao je Ostojić zahvalivši svima u Tranzitnom centru na suradnji, a nasljedniku je zaželio uspjeh u radu. “Ovo nije stvar jedne osobe, jednog političara, jednog ministra, jedne politike. Ovo je stvar Hrvatske i važno je da niko nikome zabijati nož u leđa, nego pomoći”, kazao je Ostojić.

Novinari su pokušali od ministra Orepića dobiti komentar na izjavu prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o navodnoj krađi mandata, ali ono to nije želio komentirati.

You may also like

0 comments