Home Politika Orepić: Problematizirao sam poruku koju Ustavni sud šalje načinom izbora sudaca

Orepić: Problematizirao sam poruku koju Ustavni sud šalje načinom izbora sudaca

by admin

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u subotu kako je svojim prozivkama na račun Ustavnog suda problematizirao poruku koju taj sud šalje načinom izbora ustavnih sudaca, “pogotovo jednoga”, ističući kako ni na koji način ne želi utjecati na rad Ustavnog suda i sudbene vlasti.

 “Ja sam problematizirao poruku koju odašilje Ustavni sud odabirom pojedinih članova, pogotovo jednoga. Ta poruka nepovjerenja u Ustavni sud i sudbenu vlast… te poruke su svjesni svi, kako narod, tako i ljudi iz politike. Ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet niti želim utjecati na rad Ustavnog suda, pa niti sudbene vlasti”, rekao je Orepić novinarima u Saboru.

 Smatra kako sve što je izjavio u intervjuu tjedniku Globus ide u prilog tome da se otkloni poruka o nepovjerenju javnosti u sudbenu vlast, “koje su svjesni svi građani i cijelo političko biće Republike Hrvatske”.

 “Poruku premijera ne bih komentirao, jer mi je jasna i razumijem je”, istaknuo je Orepić, osvrčući se na izjave premijera Andreja Plenkovića, koji se u četvrtak na sjednici Vlade ogradio od njegovih izjava u Globusu, uz tvrdnje kako je riječ o neprimjerenom napadu kojim se narušava povjerenje građana u najviše ustavno tijelo države. Zbog toga je, kazao je tada Plenković, s ministrom Orepićem je i obavio razgovor, u kojem ga je upozorio da takve izjave ne smiju dolaziti od članova Vlade.

 “Poruku svih ostalih i komentare vežite uz njihove interesne pozicije pa će biti zanimljivo prepoznati kome i kojim strukturama je do daljnjeg demokratskog iskoraka RH, a kome ne”, zaključio je Orepić svoju izjavu novinarima u Saboru.

 Inače, Orepić je u intervjuu za ovotjedni Globus izjavio kako je “ovaj sastav Ustavnog suda najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske”.

 “On je direktna posljedica klijentelističke politike. Dajte mi primjer ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud, a da ima tako težak teret sumnje da je korumpiran kao što ga ima Davorin Mlakar. To je nemoguće”, rekao je Mostov ministar.

(Agencija)

Related Posts