Home Hrvatska Orepić ponovno atakira na ustavne suce

Orepić ponovno atakira na ustavne suce

by Energypress.net

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obrušio se na sastav Ustavnog suda, a osobito na njegova člana Davorina Mlakara, izabranoga iz HDZ-ove kvote, kojega proziva zbog navodnog primanja mita u aferi Šimuni

”Ovaj sastav Ustavnog suda najveća je prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske. On je direktna posljedica klijentelističke politike. Dajte mi primjer ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud a da ima tako težak teret sumnje da je korumpiran kao što ga ima Davorin Mlakar. To je nemoguće”, kaže u velikom intervjuu u novom broju Globusa Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova.

Od ustavnih sudaca Orepić traži da kolektivno podnesu ostavke.

“Pobogu, pa Hrvatska ima ustavnog suca koji se lažno predstavljao. Sjetimo se kako je davao oprečne izjave, neposredno nakon razotkrivanja izjavio je kako je istina da se lažno predstavio kao Gordan Dolović! Dajte mi ime ijednog predsjednika ustavnog suda koji tolerira takvog suca u svom sazivu. Ni ostali članovi Ustavnog suda nisu reagirali. Vrijeme je da podnesu kolektivnu ostavku”, kazao je ministar.

Related Posts