Optima telekom povećao dobit

Neto dobit Optima Telekoma u 2016. godini prije poreza iznosila je 13,8 milijuna kuna što je 8,3 posto više nego 2015., podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća Optima telekoma objavljenog u srijedu.

Konsolidirana dobit prije kamata, oporezivanja i amortizacije – EBITDA iznosila je 105,3 milijuna kuna i veća je za 2,9 posto u odnosu na prethodnu godinu, najviše zbog trenda porasta telekomunikacijskih prihoda i nižih jednokratnih stavki u 2016. godini.

Prihodi Optima telekoma od telekomunikacijskih usluga lani su iznosili 454,3 milijuna kuna što je 3,8 posto više u odnosu na 2015. godinu.

Pozitivan trend povećanja prihoda u odnosu na prethodnu godinu rezultat je rasta prihoda u svim segmentima usluga osim javne govorne usluge, najviše kao rezultat porasta broja korisnika, kažu u Optimi.

Povećanje prihoda u odnosu na prošlu godinu rezultat je tako rasta prihoda od interneta za 16,5 posto, rasta prihoda od multimedije za 14,5 posto, prihoda od podatkovnog prometa za 7,6 posto, te prihoda od interkonekcije koji su veći za 14,3 posto. S druge strane, navodi se, povećanje prihoda djelomično je umanjeno padom prihoda od javne govorne usluge za 13 posto.

Predsjednik Uprave Optima telekoma Zoran Kežman najavljuje nastavak ulaganja u razvoj infrastrukture koja omogućava velike brzine interneta.

“S obzirom na odlične rezultate koje postižemo u ICT segmentu, nastavit ćemo širiti i ovaj portfelj. Uspješnost u daljnjoj adaptaciji i približavanju korisniku direktno će utjecati na naše buduće rezultate na dinamičnom telekomunikacijskom tržištu”, istaknuo je Kežman.

(Agencije)

You may also like