Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je na klauzuri u Varaždinu da aktualna vlast do sljedećeg manadata želi doći represijom te da nova vlast mora biti stručna jer, kako je ocijenio, više nema vremena za pokušaje budući da se s još jednim mandatom vladajućih “možemo pozdraviti s Hrvatskom kakvu smo sanjali”.

Na klauzuri za III. izbornu jedinicu u varaždinskoj Areni u četvrtak predvečer Karamarko je ponovio je kako je ova vlast kriva što je 100.000 ljudi napustilo Hrvatsku, pri čemu je istaknuo da je nesposobna osigurati novac iz EU fondova budući da je uplaćeno 750 milijuna eura, a povučeno 30 milijuna manje. Dodao je da “tako Hrvatska financira puno bogatije članice Europske unije”. “Ugasili su oko 200 tisuća radnih mjesta, oko 330 tisuća je blokiranih”, rekao je Karamarko i ocijenio kako su to rezultati njihova rada koji stoji 100 milijarda kuna. “Zadužili su naše unuke da bi ostali na vlasti”, dodao je. “Događa se ono što se dogodilo u Grčkoj da je srednji sloj uništen. Ima nešto ekstremnih bogataša dok se ostali narod pretvara u sirotinju, i to je prag grčkog scenarija”, ocijenio je Karamarko.

Ponovio je i kritiku o Poreznoj upravi kao dijelu represivnog aparata. “Represija im je sredstvo da izbore sljedeći mandat, a novac troše da im netko popravi imidž po sistemu da sto puta ponovljena laž postane istina”, istaknuo je predsjednik HDZ-a. Optužio je vladajuće da u ove tri i pol godine nisu riješili problem prevelikog uvoza hrane te poručio kako nema države koja može živjeti bez razvijenog sela.

U vezi s odlukom o izgradnji Pelješkoga mosta, Karamarko je rekao kako su njih u HDZ-u prije nekoliko godina zbog toga nazivali luđacima. Posebice je istaknuo Radimira Čačića koji je, dodao je, tada rekao da neki glupani žele Pelješki most. Nedosljednost ove vlasti Karamarko vidi i u odnosu prema Franji Tuđmanu, kojeg su prije smatrali zločincem i diktatorom, a sada se slažu s tim da se zračna luka zove njegovim imenom. Istaknuo je da je to jedino dobro što je proisteklo iz njihove nedosljednosti, priznavanje Tuđmana kao velikog državnika.

Također je rekao da je program HDZ-a spreman i da kao buduća vlada nemaju vremena ni prostora za pokuse, već trebaju znati što će se raditi prvog, 101. dana ili točno za godinu dana. “Naša vlast treba biti stručna jer više nema vremena za pokušaje. Došli smo do crte i više nema povlačenja. Još jedan mandat ovih na vlasti i možemo se pozdraviti s Hrvatskom kakvu smo sanjali”, zaključio je Karamarko.

Klauzura u Varaždinu okupila je gotovo tisuću članova HDZ-a iz III. izborne jedinice. Prije klauzure glavnog tajnika Milijana Brkića novinari su zamolili da komentira današnju izjavu ministra Ranka Ostojića po kojoj je “plagijat – plagijat bez obzira na proceduralnu pogrešku”. Brkić je na to rekao kako Ostojić, nažalost, ne zna raditi policijski posao, a “dokaz je to što danas moli pomoć hrvatskih građana, nakon više od 40 dana, da umjesto njega i sustava riješe problem huligana koji su na Poljudu nacrtali svastiku da ih privede pravdi”.

Ivan Domagoj Milošević izjavio je prije klauzure, zamoljen da komentira financijsku pomoć koju će Hrvatska kao članica EU pružiti Grčkoj, da moramo biti odgovoran čimbenik EU. “Koliko god se čini kako nije pravedno da siromašnije članice EU spašavaju ili pomažu bogatije, Hrvatska treba biti odgovoran i aktivan čimbenik EU. Ako to znači participaciju u zajedničkoj europskoj odluci o pomoći Grčkoj, neka tako bude”, rekao je. U vezi s iznosom od 50 milijuna eura, istaknuo je kako on neće spasiti ni hrvatski proračun ni gospodarstvo. “Da je hrvatska Vlada iskoristila sve ono što je naš ulaz u EU trebao omogućiti gospodarstvu, pa čak i neizravno, kroz punjenje državnog proračuna i povlačenje sredstva iz EU fondova, onda tih 50 milijuna eura ne bi bio problem”, rekao je Milošević.

Related Posts