Home Energetika OMV i Gazprom oživljavaju aktivnosti u Iranu

OMV i Gazprom oživljavaju aktivnosti u Iranu

by Agencije

Austrijska naftna kompanija OMV potpisala je u srijedu memorandum o razumijevanju s Nacionalnom iranskom naftnom kompanijom (NIOC) s ciljem oživljavanja svojih aktivnosti u Iranu.

Izvršni direktor OMV-a Rainer Seele, koji je prošloga srpnja preuzeo čelno mjesto u toj navjećoj austrijskoj kompaniji, izdvojio je Iran, Rusiju i Ujedinjene Arapske Emirate kao odredišta na kojima bi se OMV odmaknuo od skupog istraživanja naftnih polja u Sjevernome moru.

Ugovor potpisan u srijedu u Teheranu pokriva nekoliko područja, od evaluacije naftnih i plinskih polja do zamjene sirove nafte za naftne proizvode. Većina sankcija Iranu ukinuta je u siječnju, nakon što je Teheran postigao sporazum sa svjetskim silama u sklopu kojeg je pristao smanjiti svoj nuklearni program.

OMV razmatra projekte smještene u području Zagors i u zapadnom dijelu Irana. “Memorandum o razumijevanju važan je prvi korak za obnovu OMV-ovih aktivnosti u Iranu i za dugoročnu suradnju sa NIOC-om”, izjavio je Seele, koji se zalaže i za tješnje veze OMV-a s ruskim Gazpromom.

 

Related Posts