Odvjetnici odbili braniti osumnjičenog za napad u Parizu

Odvjetnici glavnoga osumnjičenog pariškog napadača Salaha Abdeslama rekli su u televizijskom intervjuu u srijedu da ga više neće braniti.

“Obojica smo odlučili da odustajemo od njegove obrane”, rekao je odvjetnik Frank Berton u intervjuu za televiziju BFM. “Ne mislimo da će progovoriti, iskoristit će pravo da šuti”, kazao je Berton u zajedničkom intervjuu s kolegom Svenom Maryjem.

“U toj poziciji, što i očekujete. Od početka smo govorili … ako naš klijent bude šutio, odustat ćemo od njegove obrane”, dodao je Berton. “Kada imate osjećaj da ste došli samo u posjet u zatvor, to je trenutak kad morate donijeti odluku”, kazao je.

Abdeslam odbija odgovarati na pitanja nakon što je u travnju iz Belgije prebačen u Francusku a pretpostavlja se da je ljut zbog neprekidnog nadzora njegove ćelije.

Nakon četiri mjeseca u bijegu, Abdeslam je uhvaćen 18. ožujka u Molenbeeku u bruxelleskoj četvrti poznatoj kao rasadištu islamističkog ekstremizma, gdje je odrastao.

Prebačen je u Francusku gdje se 27. travnja suočio s optužbom za terorizam.

Istražitelji trebaju precizirati točnu ulogu koju je Abdeslam imao u koordiniranim napadima na pariške barove, restorane, koncertnu dvoranu i stadion prošlog studenoga kada je ubijeno 130 ljudi.

You may also like

0 comments