Home Politika Od ozljeda umro otac dječaka koji je živ spaljen

Od ozljeda umro otac dječaka koji je živ spaljen

by admin

Saad Dawabcheh, otac jednoipogodišnjeg palestinskog dječačića kojeg su prošli tjedan živog spalili židovski ekstremisti, podlegao je ozljedama u izraelskoj bolnici u koju je bio primljen, rekao je u subotu palestinski čelnik.

Palestinske i izraelske vlasti surađuju radi organiziranja prijevoza tijela koje će biti pokopano tijekom dana, rekao je Ghassan Daghlas, u Palestinskoj samoupravi odgovoran za sjever okupirane Zapadne obale. U tom se području nalazi Duma, selo u kojemu je zapaljena obiteljska kuća Dawabchehovih “Saad Dawabcheh je umro. U tijeku su pripreme za njegov pokop u Nablusu”, velikom gradu blizu Dume, rekao je za AFP.

Palestinci optužuju židovske naseljenike za taj napad koji su i izraelski čelnici jednoglasno ocijenili kao “teroristički”, što rijetko čine kada je riječ o napadima na Palestince. Smrti je potvrdila i obitelj Dawabcheh u Dumi, tjedan dana nakon napada koji je potresao ne samo okupirane teritorije, nego i Izrael i čitavu međunarodnu javnost.

Prije zore 31. srpnja maskirane osobe bacile su molotovljeve koktele na kuću Dawabchehovih na kojoj su prozori bili otvoreni zbog vrućine. Omanja kuća je brzo izgorjela, a ostali su samo zidovi na kojima su bile ispisane riječi “osveta” i “cijena koju treba platiti” koje godinama koriste aktivisti ekstremne desnice i naseljenici u Izraelu i na Palestinskom području kao opravdanje za agresiju i vandalizam protiv Palestinaca i izraelskih Arapa ili napade na muslimanska i kršćanska svetišta, pa čak i na izraelske vojnike.

Ali, osamnaestomjesečni dječačić živ je spaljen, a njegova majka Riham (26) i otac Saad su prevezeni u bolnicu s opeklinama trećeg stupnja na 90 posto tijela. Majka se još bori za život dok njihov drugi sin, četverogodišnji Ahmed, pokazuje ovih dana znakove poboljšanja. Lokalni mediji pišu da je otvorio oči i progovorio.

Related Posts