Home Europska unija Obama za BBC zatražio da britanija ostane u Europskoj uniji

Obama za BBC zatražio da britanija ostane u Europskoj uniji

by admin

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da Velika Britanija mora ostati u Europskoj uniji želi li zadržati svoj globalni utjecaj, vidi se iz isječka intervjua BBC-u objavljenog u četvrtak. Britansko članstvo u EU-u “daje nam mnogo veću sigurnost kad je u pitanju snaga transatlantske unije”, rekao je Obama u razgovoru za BBC i dodao da je EU “učinio svijet sigurnijim i bogatijim”.

Britanski premijer David Cameron želi završiti višedesetljeni razdor u vlastitoj konzervativnoj stranci u vezi britanskim mjestom u Europi pa je obećao nove pregovore s Bruxellesom o statusu svoje zemlje u EU-u te najavio da će do kraja 2017. održati referendum o ostanku u Uniji.

Obama je još rekao kako je njegova najveća frustracija neuspjeh donošenja “zdravorazumskih zakona o sigurnosti osobnog naoružanja” u SAD-u, “čak i unatoč ponavljanju masovnih ubojstava”. “Promotrite broj Amerikanaca koje je terorizam ubio nakon 11. rujna, manje ih je od stotinu. Promotrite broj onih koji su poginuli u oružanom nasilju, to su deseci tisuća”, rekao je Obama u intervjuu upriličenom u Bijeloj kući. “Nezadovoljan sam činjenicom da to nismo uspjeli riješiti”, dodao je.

Related Posts