Home Uncategorized Obama utire put uništenju Izraela

Obama utire put uništenju Izraela

by admin

Mike Huckabee, jedan od republikanaca koji želi u Bijelu kuću, kritizirao je dogovor Sjedinjenih Država i svjetskih sila o iranskom nuklearnom programu, rekavši da predsjednik Obama “dovodi Izraelce pred vrata peći”, smjerajući na holokaust. Huckabe je u razgovoru za konzervativnu mrežnu stranicu Breitbart smjerao na istrjebljenje milijuna Židova u nacističkim logorima gdje su krvnici gušili žrtve plinom i zatim spaljivali tijela u pećima.

Bijela kuća u nedjelju još nije bila reagirala na tu usporedbu koja se među svim kritikama upućenim predsjedniku Obami nakon postizanja dogovora o iranskom nuklearnom programu ističe svojom oštrinom. “Vanjska politika ovog predsjednika je najneodgovornija u povijesti Amerike. Toliko je naivna da čak vjeruje Irancima”, optužuje Huckabee. Dogovor koji predviđa strogi nadzor iranskih nuklearnih aktivnosti u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija, osudili su i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, kompletna američka desnica i dio predsjednikovih demokrata.

Predsjednica demokratske stranke Debbie Wasserman Schultz zatražila je ispriku u priopćenju objavljenom u nedjelju. “Ovakvu govoru nema mjesta u američkoj politici”, napisala je. “Nepromišljene usporedbe s holokaustom su neprihvatljive a Mike Huckabee se židovskoj zajednici i američkom narodu mora ispričati zbog te potpuno neodgovorne izjave”, dodala je.

Related Posts