O nama

Medijska situacija u regiji sve je lošija, marketinške preferencije izazivaju optimizacije poslovanja što dovodi do smanjenog obima novinarskog posla, ali i sve slabijeg praćenja cijeloga niza tema važnih za društvo. Preslagivanje i okrupnjavanje vlasničke strukture izaziva promjene uređivačkih politika. Orjentacija na usmjeravanje čitateljskoga razmišljanja za račun marketinških kompanija i političkih centara moći ima alternativu u zagovaranju totalitarnih i protuustavnih dijelova političkoga spektra poradi želje za povećanjem čitanosti.

Čitatelj bi pomislio kako uravnotežena informacija, prezentiranje stava i komentara više nema svoj tržišni proizvod. Usprkos tomu, pred vama stoji verzija jedog takvog projekta.

Novi medijski projekt Energypress, iza kojega stoji predana grupa boraca protiv vjetrenjača sastavljena od bivših suradnika respektabilnih poslovnih portala i partnera (disperziranih u nizu energetskih industrija) koji su prepoznali svoj interes u promociji tema iz šire energetske, geopolitičke, ekonomske i klimatske sfere. Usuglašavajući koncept projekta uvidjeli smo kako je nemoguće odvojiti energetske teme sviju vrsta od tema poput geopolitike, ekonomije, karijera ili pak klime. U svim ćemo tim područjima donositi kako regionalne vijesti, analize i komentare, tako i prijevode globalnih.

Partneri i administratori Energypressa snažno vjeruju u uspjeh portala kao baze za druge medijske projekte, povećanje utjecaja i vidljivosti energetskih tema u javnom prostoru.

Obrana industrije i principa tržišne ekonomije nameće se kao nužnost u regiji gdje, gotovo u svakoj državi, privatno poduzetništvo biva gušeno natpolovičnom kontrolom BDP-a od strane države, visokim poreznim presijama te nametima. Javna slika, nastala na nepotističkoj pretvorbi devedesetih godina prošloga stoljeća, o poduzetnicima kao talogu društva, stvorila je atmosferu linča ljudi i kompanija koji pokušavaju uspjeti u tržišnoj utakmici. Država kao tutor umjesto države arbitra plod je odsudstva tranzicije nacionalnih socijalističkih ekonomskih nomenklatura u tržišne.

Takve su pojave, prirodno, na suprotstavljenom djelu spektra u odnosu na našu poziciju. U uokvirenoj slici ne pomažu ovdje niti protuetički postupci nepotističkih „kapitalista“ i njihova vezanost uz državni proračun te ćemo i o takvim temama progovarati na svome portalu.

Nesebičnu pomoć pružili su nam partneri iz jedne visokoškolske ustanove, a pregovaramo i sa drugim potencijalnim partnerima koji će svojim članstvom u savjetu ovoga projekta, na neki način, čitateljstvu garantirati kvalitetan rad.

Radujemo se svakom vašem posjetu i preporuci (kako nama tako i na društvenim mrežama) jer samo u suradnji sa čitateljima možemo ostvariti povećanje vidljivosti portala i ostvariti svoju misiju i viziju.

3 comments

Leave a Reply

By