Home Hrvatska O mandataru će ipak raspravljati zastupnici pojedinačno

O mandataru će ipak raspravljati zastupnici pojedinačno

by Agencije

Predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner pozvao je na sastanak predstavnike svih saborskih klubova kako bi se dogovorili o načinu rada na zasjedanju sazvanom za petak, 22. siječnja.

Igor Dragovan (SDP) se protivio prijedlogu Željka Reinera da se u petak raspravlja samo u ime klubova pa taj prijedlog nije prihvaćen. Ići će se u pojedinačnu raspravu.

Ivan Kovačić dao je izjavu medijima nakon sastanka. “Nadam se da se sjednica neće previše odužiti. Što se tiče radnih tijela, podijelila su se prema broju saborskih zastupnika i prema pripadnosti. Most je dobio tri radna tijela u kojima bi imali predsjednika i dva u kojima bi imali potpredsjednika, a to su za ustav, zdravstvo i regionalni razvoj. Jedan od prijedloga je i da Podolnjak bude potpredsjednik Sabora”.

Kovačić je komentirao i zahtjev Mosta za izmjenom Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru. “6+6 bi trebalo ukinut, ali to se odnosi samo na nove zastupnike. Ovo je samo prvi korak, razmotrit ćemo i ostale beneficije koje imaju zastupnici. Mislim da će nas HDZ podržati”.

Kovačić nije htio otkriti tko su Mostovi kandidati za ministre u budućoj Vladi. “Prijedlozi Mosta su otišli na razgovor s mandatarom pa čekamo povratnu infomraciju. Sutra je Nacionalno vijeće pa bi do srijede trebali znati. Dosta je ljudi išlo na razgovor. Ružica Vukovac je i sama rekla da je išla na razgovor. Za MUP su išla dva kandidata. Grmoja nije išao, Nikola ostaje kao dogradonačelnik u Metkoviću”, zaključio je Kovačić.

Related Posts