NRA neće podržati zabranu oružja na Floridi

Nacionalna udruga za oružje (NRA) rekla je da ne podržava uvođenje bilo kakve zabrane nošenja oružja, nakon pucnjave u floridskoj školi u kojoj je smrtno stradalo 17 osoba.
Glasnogovornica te moćne lobističke organizacije za oružje Dana Loesch za ABC News rekla je da NRA “ne podržava ni jednu zabranu”.

Dodala je da uzrok masakra poput onoga u Floridi nije NRA. Sugerirala je da su posrijedi pogreške lokalnih vlasti i nedostatak političkih akcija.

Komentari NRA-e nisu u skladu s prijedlogom predsjednika Donalda Trumpa da se postroži kontrola oružja. Trump je rekao da će izvršiti pritisak za jačim provjerama ljudi koji žele kupiti oružje, te poduzeti korake kako bi se zakonom onemogućilo korištenje tehničkih dodataka kojima se puška može pretvoriti u strojnicu sposobnu ispucati stotine metaka u minuti.

Trump je također pozvao i na to da neki nastavnici u školama budu naoružani u pokušaju da se učenici zaštite od mogućih pucnjava. “Ako škole, roditelji i nastavnici dobrovoljno izaberu biti naoružani, mislim da je onda nešto s čim se trebaju snalaziti sami”, rekla je Loesch.

Od napada 14. veljače u školi Marjory Stoneman Douglas u Parklandu na Floridi, u kojoj je napadač koristio AR-15 poluautomatsko oružje i ubio 17 osoba, NRA je postao metom kampanje za strože zakone o oružju. U nedjelju, neki su se učenici prvi put vratili u školu kako bi dobili psihološku pomoć, a na nastavu bi se trebali vratiti u srijedu.

You may also like

0 comments