Novogodišnji govor Anggele Merkel s arapskim i engleskim titlovima

Novogodišnja poruka njemačke kancelarke Angele Merkel ove će godine doprijeti do još šire publike nego dosad, s obzirom na to da će je državna televizija ZDF u četvrtak nedugo nakon tv-prijenosa emitirati na svojim internetskim stranicama s titlovima na arapskom i na engleskom jeziku.

S obzirom na to da je u Njemačku ove godine stiglo više od milijun tražitelja azila, a većina ih je iz bliskoistočnih zemalja, dosad je nekoliko medijskih kuća u zemlji ponudilo dodatke na arapskom jeziku u programima i u novinama.

Početkom mjeseca njemački Deutsche Welle najavio je da će program na arapskom jeziku iz ‘streaminga’ prebaciti u satelitski servis, a tabloid Bild je u rujnu objavio dodatke na arapskom jeziku. I ZDF je proširio servis za izbjeglice u svojem internetskom izdanju te od 4. siječnja namjerava ispod vijesti emitirati titlove na arapskom i na engleskom jeziku.  “ZDF uvođenjem arapskih i engleskih titlova želi doprijeti do što većeg broja izbjeglica”, stoji u priopćenju državne televizije.

You may also like

0 comments