Novi poslovni modeli, koncept slučajnog dostavljača

Ekonomski stratezi kažu da će u budućnosti poslove transporta i dostave u velikim gradovima od specijaliziranih kompanija sve više preuzimati obični građani.

Ponijet ćete nešto i predati čovjeku koji je to naručio ako vam je na putu do posla ili kuće. Prva velika kompanija koja je to prepoznala je Uber. Osim taksi prijevoza, bacili su se u posao dostave pošiljaka.

Onako kako vas Uber povezuje s automobilom kad vam treba vožnja, tako vas i UberRUSH povezuje s dostavljačem kad vam treba dostava. Dostavljač stiže kad dodirnete gumb, spremno preuzima pošiljku i isporučuje kamo god treba. No krenuli su i korak dalje sa projektom UberEATS… dostavom hrane iz restorana. Za sad je takva nova i inovativna poslovna usluga dostupna u Torontu, Londonu, Los Angelesu, Chicagu, New Yorku, Melbourne i od prošlog tjedna u Sydneyu, piše HRT.

Novi koncept “slučajnog dostavljača” pustio je korijen i u Australiji. Tony Plunkett trideset godina vodio je McDonaldsov restoran u Sydneyu, a onda je odlučio početi raditi samostalno. Iznajmio je kuhinju jednog zatvorenog noćnog kluba, povezao se sa američkom firmom Uber i otvorio restoran bez restorana. Hranu naručujete internetom, donosi vam je slučajni dostavljač… i posao cvjeta.

You may also like

0 comments