Home Ekonomija Nove sankcije Rusiji, ovoga puta industriji oružja

Nove sankcije Rusiji, ovoga puta industriji oružja

by Energypress.net

Američko ministarstvo financija

Američka vlada cilja na rusku proizvodnju oružja novim sankcijama, priopćilo je u srijedu američko ministarstvo financija.

Navode da je sankcijama obuhvaćeno oko 200 tvrtki i 80 pojedinaca u trećim zemljama poput Kine, Belgije i Slovačke, koji navodno podupiru Rusiju u nabavi materijala za njezin oružani program. Sankcije su usmjerene i na rusku proizvodnju kemijskog i biološkog oružja, prenosi Dpa.

– Današnje akcije dodatno će poremetiti i degradirati ruske ratne napore napadajući njezinu vojnu industrijsku bazu i mreže koje joj pomažu u opskrbi, rekla je američka ministrica financija Janet Yellen.

Također u srijedu, američki State Department optužio je Moskvu za korištenje raznih nadražujućih plinova tijekom sveopćeg rata protiv Ukrajine, čime se krši Konvencija Ujedinjenih naroda o kemijskom oružju.

Sankcionirane su i tri osobe koje su navodno povezane sa smrću Alekseja Navaljnog. Kritičar Kremlja preminuo je u ruskom pritvoru u veljači.

NavalJni, dugogodišnji i nepokolebljivi Putinov protivnik, umro je u zarobljeničkom logoru u Arktičkom krugu u Sibiru u veljači. Nije neovisno utvrđeno je li 47-godišnjak preminuo prirodnom smrću, kako stoji u njegovoj smrtovnici. Međutim, njegovi pristaše kažu da je ubijen.

Kao rezultat novih sankcija, sva imovina osoba pod sankcijama u SAD-u bit će zamrznuta. Američkim državljanima ili osobama koje se nalaze u Sjedinjenim Državama zabranjeno je poslovati sa sankcioniranim tvrtkama i pojedincima.

Related Posts