Nova vlada će naslijediti solidnu ekonomiju

Analiza Bundesbanke

Nova njemačka vlada naslijedit će gospodarstvo koje posljednjih mjeseci bilježi ubrzani rast aktivnosti, pokazalo je u ponedjeljak izvješće središnje banke. Gospodarstvo će snažnije porasti pred kraj godine, kažu u analizi iz njemačke središnje banke.

Najveće europsko gospodarstvo oporavilo se od slabog početka godine zahvaljujući ublažavanju ograničenja koja su uvedena kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Posebno su se snažno oporavili osobna potrošnja i uslužni sektor, zahvaljujući ublažavanju koronaograničenja, koja su u međuvremenu u velikoj mjeri ukinuta”, dodaju.

Industrija pak trpi zbog problema s nabavom intermedijarnih proizvoda i sirovina.

Javnost u Njemačkoj trenutno je zaokupljena nedjeljnim parlamentarnim izborima. Nepotpuni službeni rezultati objavljeni jutros pokazali su da su socijaldemokrati osvojili tijesnu većinu od 25,7 posto glasova, u usporedbi s 24,1 posto CDU/CSU-a.

Dvije velike stranke počele su razgovore o opetovanoj uspostavi velike koalicije. Poslovni čelnici pozvali su ih da izbjegnu političku neizvjesnost i da oforme koaliciju što je prije moguć.

You may also like

0 comments