Njemački automobilski div sa kineskim partnerima ulaže u električna vozila

Petnaest milijardi eura
Njemački proizvođač automobila Volkswagen objavio je u ponedjeljak da s tri kineske kompanije planira uložiti oko 15 milijardi eura u električnu mobilnost u Kini do 2024. godine.

VW će s tri kompanije koje je osnovala s kineskim FAW Groupom, SAIC Motorom i JAC-om do 2025. u Kini izgraditi 15 električnih i i hibridnih modela koji imaju elektromotor i standardni motor s unutarnjim sagorijevanjem. U listopadu njemački će div u dvije kineske tvornice početi proizvoditi električna vozila bazirana na platformi MQB platformi. Baterije će nabavljati od kineskih tvrtki CATL, Guoxuan i A123.

SAIC, najveći proizvođač automobila u Kini, odvojeno je danas objavio da do 2025. planira na tržište izbaciti gotovo 100 modela automobila s pogonom na nove izvore energije. Skupina obuhvaća električna vozila koja se napajaju iz baterija, vozila s elektromotorom i klasičnim motorom i vozila s vodikovim ćelijama.

Hibridni će modeli imat će petinu udjela u novih gotovo 100 modela, a desetina će otpadati na vozila s vodikovim ćelijama, naveo je čelnik kineske tvrtke Wang Xiaoqiu. Gotovo 60 modela bit će SAIC-ovi brendovi, kazao je Wang.

You may also like

0 comments