Ministarstvo unutarnjih poslova Njemačke zabranilo je u srijedu rad internetskoj platformi “Altermedia Deutschland“ zbog širenja rasističkih, antisemitskih, homofobnih te sadržaja uperenih protiv stranaca, a tom prilikom su uhićene i tri osobe.

“Pod krinkom slobode izražavanja mišljenja, internetski portal ‘Altermedia Deutschland‘ širio je sadržaje rasističkog, antisemitskog, homofobnog, islamofobnog i ksenofobnog karaktera u Njemačkoj i bio je jedna od najvažnijih informativnih platformi krajnje desnice u germanofonskom prostoru“, priopćeno je iz ureda njemačkog državnog tužitelja. Prema infromacijama državnog tužiteljstva, na stranicama „Altermedie Deutschland“ redovito se pozivalo na nasilje prema strancima koji žive u Njemačkoj, ali se ustrajno i nijekao holokaust, što je u Njemačkoj kazneno djelo.

Tijekom racije izvršene u jutarnjim satima diljem Njemačke, ali i u Španjolskoj, uhićene su dvije osobe. Njemačke vlasti su istodobno poslale zahtjev ruskim vlastima da ugase server koji se nalazi u Rusiji koji je koristio portal “Altermedia Deutschland“. Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere je u kratkoj pisanoj izjavi poručio kako je ukidanje “Altermedie Deutschland“ “jasan signal“ ekstremnoj desnici. “Pravna država ne dopušta kriminal iz mržnje i sustavno se bori protiv desničarskog huškanja na Internetu“, stoji u priopćenju.

Prema mišljenju poznavatelja, gašenje “Altermedie Deutschland“ bit će veliki udarac njemačkoj krajnjoj desnici, jer su se na tom portalu okupljali svi kojima su krajnje desne stranke ili pokreti bili nedovoljno ekstremni.

Related Posts