Njemačka policija pokrenula veliku antiislamističku akciju

Policija je u Duesseldorfu i Schwelmu na zapadu Njemačke u četvrtak ujutro izvršila pretrese u nekoliko stanova koji pripadaju pripadnicima islamističke scene, priopćilo je Državno odvjetništvo, dok se istodobno pokrajinski ministri policije sastaju na redovitom sastanku kako bi razmotrili probleme vezane uz izbjegličku krizu. “Pretresi nisu direktno povezani s terorističkim napadima u Parizu”, rekao je glasnogovornik Državnog odvjetništva u Berlinu Mertin Steiner na upit agencije Dpa.

Pretres je izvršen nakon što su četvorica vlastima već poznatih islamista pokušali u Berlinu na crnom tržištu nabaviti krivotvorene francuske putovnice. Sve četiri osobe su tijekom pretresa i privedene. Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestalija Ralf Jaeger rekao je s tim u vezi, uoči početka konferencije ministara unutarnjih poslova saveznih pokrajina u Koblenzu, kako postoji “snažne indicije” koje su urodile današnjom akcijom.

Pokrajinski ministri u četvrtak, na svojoj redovitoj dvodnevnoj konferenciji u Koblenzu, razmatraju problematiku izbjegličke krize i pojačane opasnosti od terorističkih napada. Tijekom konferencije će biti tematizirano i pitanje krivotvorenih putovnica izbjeglica koji dolaze iz Sirije. “Postoji osnovana sumnja da su u optjecaju krivotvorene sirijske putovnice”, rekao je voditelj konferencije Roger Lewentz.

Ministri unutarnjih poslova raspravljaju i o tomu kako kadrovski pojačati Savezni ured za migracije i izbjeglice koji ne uspijeva obraditi ogroman broj zahtjeva za azilom. Isto tako će biti i riječi o pojačanom vraćanju izbjeglica iz Afganistana.

You may also like