Home Europska unija Njemačka neće tolerirati ksenofobiju

Njemačka neće tolerirati ksenofobiju

by admin

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je u srijedu u Heidenauu da Njemačka neće tolerirati ksenofobiju, no antiimigrantski prosvjednici koji su se proteklog vikenda u tom istočnonjemačkom gradu nedaleko od Dresdena sukobili s policijom dočekali su je zvižducima. “Nema tolerancije za ljude koji dovode u pitanje tuđe dostojanstvo, nema tolerancije za one koji ne žele pomoći kada je potrebna pomoć”, kazala je.

“Što više ljudi bude to jasno govorilo… to ćemo biti snažniji”, dodala je. Simpatizeri krajnje desnice Merkel su, međutim, dočekali zvižducima i povicima “izdajice”. Nasuprot centru za izbjeglice okupilo ih se oko 200, a cestom koja prolazi pored centra mnoga vozila prolazila su glasno trubeći prosvjedujući na taj način protiv velikog priljeva imigranata. Izbjeglički centri u Njemačkoj meta su gotovo svakodnevnih napada.

Njemačka prima najviše migranata u Europi. Broj tražitelja azila u Njemačkoj ove bi se godine trebao učetverostručiti na 800.000, a gradovi koji su najviše izloženi tom pritisku već imaju velikih problema sa zbrinjavanjem migranata. Njemačka vlada planira ove godine udvostručiti sredstva za pomoć njemačkim gradovima u zbrinjavanju tih ljudi. Vlada je u srijedu usvojila prijedlog zakona da se 500 milijuna eura prvotno namijenjenih za 2016. isplati ove godine.

Njemačka vlada planira ove godine udvostručiti sredstva za pomoć njemačkim gradovima u zbrinjavanju rekordnog broja izbjeglica. Njemačka vlada usvojila je prijedlog zakona da se 500 milijuna eura prvotno namijenjenih za 2016. isplati ove godine. Njemačka prima najviše migranata u Europi. Broj tražitelja azila u Njemačkoj ove bi se godine trebao učetverostručiti na 800.000, a gradovi koji su najviše izloženi tom pritisku već imaju velikih problema sa zbrinjavanjem migranata.

Merkel će u srijedu posjetiti istočni njemački grad Heidenau gdje su proteklog vikenda izbili nasilni prosvjedi protiv imigranata. Ukupno dugoročno financiranje njemačkih gradova moglo bi još porasti ako tako odluče predstavnici saveznih vlasti i 16 njemačkih regionalnih vlada na sastanku 24. rujna. Konzervativci Angele Merkelini žele također promijeniti ustav kako bi se omogućilo izravno savezno financiranje gradova. Trenutačno ih se financira na regionalnoj razini.

Related Posts