Home Ekonomija Njavro: Očekujem odlučnu borbu protiv antipoduzetništva

Njavro: Očekujem odlučnu borbu protiv antipoduzetništva

by Energypress.net

Hrvatska ima realnu šansu uvesti pametnu državu i početi povijesne promjene. Prvi put ključni ljudi vlade dolaze iz privatnog sektora, a mlada stručna ekipa usmjerena na rezultat i neopterećena prošlošću, iako je dočekana od oporbe starom retorikom, daje nadu u odgovorno upravljanje zemljom.

Obećavaju prestanak nerazumnog zaduživanja i starog dogovornog modela poslovanja s državom. Očekujem da će premijer odmah nametnuti promjene i ponovo uspostaviti dijalog socijalnih partnera koji je prekinula i zanemarila prošla vlada.

Uvjeren sam da ce spriječiti širenje antipoduzetništva, a mehanizam kojim je vlada kreirana dobar je jamac predstojećeg otrežnjenja koje je hitno potrebno Hrvatskoj. Očekujem ključne poteze odmah, bez čekanja, jer je Hrvatska previše vremena izgubila na laži o reformama, a očito nisu time uspjeli prevariti strane i domaće investitore, kaže dr. Đuro Njavro za Liderpress.hr.

Koalicija zna istinito stanje duga, financija, proizvodnje i rejtinga, samo na popravljanju rejtinga Tim može uštedjeti nekoliko milijardi. Rješenja nisu komplicirana, znanja imamo, a do sada je uvijek nedostajalo političke hrabrosti. Hrvatska je sada premostila taj strah i očekujem istinske reforme.

Related Posts