Home Hrvatska Nitko više ne brani Gorana Radmana

Nitko više ne brani Gorana Radmana

by Energypress.net

Smjenjivanje ravnatelja HTV-a bio je jedan od prioriteta HDZ-a, kojega je sada podržao i Most. Radman ima sve manje saveznika – Most tvrdi da više ne uživa povjerenje i simpatije građana, dok ga Karamarko optužuje da sotonizira domoljube te da se stavio u službu SDP-a

Čini se da su Goranu Radmanu odbrojeni dani na čelu Hrvatske radiotelevizije. Nije tajna da je smjenjivanje prvog čovjeka javne televizije uvijek bio jedan od glavnih prioriteta Tomislava Karamarka, ali izborni rezultati nisu mu dali legitimitet za otvoreni juriš na televiziju. Međutim, ovaj vikend oglasio se Most preko šefa svoga kluba zastupnika Ivana Kovačića koji je također nedvosmisleno izjavio da Radman mora otići.

Nakon konsenzusa o smjenjivanju, bilo je logično da vladajuća koalicija više ne zaoštrava retoriku. Međutim, Karamarko je ponovo žestoko optužio vodstvo HTV- a na stranačkom skupu HDZ-a u Konavlima. – HTV je televizija jedne političke opcije, jedne stranke. Karikiraju sve ono što govorimo i sotoniziraju nas – rekao je Karamarko dodajući da HTV proglašava HDZ-ovce luđacima zato što su domoljubi. Zoran Milanović ne slaže se da je HTV favorizirao njegovu stranku. Tvrdi da je HTV i njih “derao” te da političari moraju trpjeti udarce. Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković smatra da svaki građanin ima pravo reći svoje mišljenje o javnom servisu pa tako i Karamarko. Očekivao je da će s promjenom vlasti na dnevni red doći i smjenjivanje ravnatelja HRT-a. Smatra da je neprimjereno da Karamarko na političkim skupovima stranke najavljuje promjene na televiziji kao da je to njegovo vlasništvo.

Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskih novinara i publicista, ističe da je Kukuriku koalicija još 2012. odlučila da politika postavlja šefa HRT-a izravno u Saboru i ne treba se sada čuditi što nova vlast želi konzumirati takav zakon, i to u trenutku kada je dio javnosti nezadovoljan programom javnog servisa, piše Večernji list.

Žarko Puhovski ističe da HRT u cjelini ne funkcionira dobro. Televizijski program je mnogo lošiji od radijskog. Upozorava da bi se moglo dogoditi da nakon Radmana na čelo HTV-dođe politički komesar HDZ-a. Tvrdi da Radman nije bio komesar ljevice.

 

Related Posts