Nitko ne zna je li Goran Marić dao ostavku

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most) i nekoliko ministara izjavili su u utorak novinarima pred Banskim dvorima da ne znaju ništa o navodnoj ostavci HDZ-ova ministra bez portfelja Gorana Marića.

Prema pisanju portala Jutarnjeg lista, koji se poziva na neslužbenu potvrdu iz Vladinih krugova, Marić je podnio ostavku jer ne želi biti ministar bez portfelja, no dosad se ni Marić niti itko iz Vlade o tome nije oglasio.

Petrov je novinarima prije ulaska u Vladu rekao da ide popiti kavu i porazgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem o različitim stvarima koje ih čekaju kroz iduća dva tjedna. Upitan zna li išta o tome da je Marić podnio ostavku rekao je: “Ne znam ništa o tome”. Isto je ponovio i nakon izlaska iz Banskih dvora nakon sastanka sa Plenkovićem.

Novinarima su također izjavili da ne znaju ništa o Marićevoj ostavci i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Petrov je, komentirajući tvrdnje nekih medija da će se čelna mjesta u javnim tvrtkama birati po modelu – četiri mjesta HDZ-u, jedno Mostu, rekao da medije već deset mjeseci zabavlja ista stvar.

Most će, kazao je Petrov, zastupati javne natječaje, no vladajuća većina dosad nije ni došla do toga djela. “Nama je bitno kroz četiri tjedna usuglasiti program i podjelu odgovornosti po resorima, a ovo ostalo će se razrješiti u međuvremenu”, rekao je Petrov.

Vezano za današnju sjednicu predsjedništva Sabora, Petrov je rekao da će na njoj biti riječi o aktualnostima koje se trebaju definirati u Saboru, uz ostalo raspored unutar Sabora i kodeks o etičkom ponašanju.

Petrov je rekao kako bi volio da se o tome postigne konsenzus svih saborskih zastupnika, umjesto zastupničkih klubova. Kodeks će biti na dnevnom redu kao uvod, a na tome će se raditi idućih nekoliko mjeseci, najavio je.

Upitan hoće li biti izmjene poslovnika, Petrov je odgovorio kako će se prvo ići s kodeksom o etičkom ponašanju. Kazao je kako postoje primjedbe da bi u određenim segementima trebalo mijenjati poslovnik pa će poslušati prijedloge saborskih zastupnika i onda odlučiti o tome.

You may also like

0 comments