Niti HEP ne želi preuzeti GPZO?

GPZO-u deblokiran račun

Gradska plinara Zagreb Opskrba lani je ostvarila više stotina milijuna kuna gubitaka – uglavnom zbog djelovanja bivše vlasti, a gradonačelnik Tomislav Tomašević je nedavno rekao da su uspjeli osigurati da tijekom zime ne bude obustave plina, ali da traže druga rješenja. Kao jedno od rješenja spominjala se prodaja Opskrbe HEP-u.

“Hrvatska elektroprivreda kontinuirano promatra tržišno okruženje u svim poslovnim segmentima i zauzima odgovarajuće stajalište u odnosu na poslovne događaje na tržištu.

U tom smislu, pokrenuli smo aktivnosti, no tek u svrhu procjene potencijala društva GPZ Opskrba. U tijeku je postupak nabave konzultantske usluge.

HEP će, kao i u svim drugim sličnim slučajevima, pravovremeno i odgovorno odraditi poslove u svojoj nadležnosti, ujedno očekujemo aktivan pristup druge strane.

Podsjetimo, u slučaju značajnih poteškoća u radu opskrbljivača, HEP Plin sukladno Odluci HERA-e preuzima ulogu zajamčenog opskrbljivača”, navode.

U međuvremenu je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio da je račun Gradske plinare Zagreb Opskrbe deblokiran jer je dugovanje koje je imala prema Prvom plinarskom društvu podmireno.

You may also like