Niska potpora slovenskoj vladi

Potpora slovenskoj vladi premijera Mire Cerara i dalje je relativno niska pa je pozitivno ocjenjuje manje od 13 posto glasača, trećina joj daje srednju ocjenu, dok više od polovice smatra da radi loše, pokazala je najnovija redovna mjesečna anketa ljubljanskog “Dela”, objavljena u ponedjeljak.

Na ljestvici najpopularnijih stranaka među biračima i dalje je, osmi mjesec za redom, oporbena Slovenska demokratska stranka (SDS), koja bi u slučaju prijevremenih izbora osvojila 12 posto glasova, na drugom mjestu, s dva posto manje potpore, Cerarova Stranka modernog centra (SMC).

Međutim, 60 posto birača ne zna za koga bi glasovalo, a trend neopredijeljenih birača iz mjeseca u mjesec raste, pokazala je anketa vodećeg slovenskog lista, provedena prošlog tjedna na uzorku od 600 ispitanika.

Na ljestvici najpopularnijih slovenskih političara i dalje je prvi predsjednik države Borut Pahor, na drugom je mjestu povjerenica Europske komisije za promet Violeta Bulc, koja dolazi iz stranke premijera Mire Cerara, a na trećem eurozastupnica Tanja Fajon, iz stranke slovenskih Socijalnih demokrata (SD), pokazalo je ispitivanje za travanj.

You may also like

0 comments