NIS-u ulaganje u mlade dio poslovne strategije

Beograd – Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko izjavio je danas, prilikom potpisivanja ugovora o strateškoj saradnji te kompanije sa Univerzitetom u Novom Sadu, da je ulaganje u razvoj Srbije, a posebno u obrazovanje mladih talenata, prvorazredni prioritet NIS-a.

Kravčenko i vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Radovan Pejanović potpisali su ugovor kojim je nastavljena strateška saradnje tih dveju značajnih institucija i u narednom petogodišnjem period, pošto je prvi takav ugovor potpisan 2010. godine.

Izrazivši veliko zadovoljstvo nastavkom saradnje tom obrazovno-naučnom institucijom koja, kako je rekao, ima izuzetne stručnjake i najviši nivo obrazovanja studenata, Kravčenko je istakao da NIS time nastavlja podršku novosadskom univezitetu, bez obzira na krizno vreme u kojem se nalazimo.
“Možemo da smanjujemo troškove kompanije u drugom pravcu ali ne možemo smanjivati ulaganja u razvoj naše budućnosti”, naglasio je on i napomenuo da je NIS prošle godine duplirao investicije u obrazovanje u Srbiji.

Ta ulaganja premašila su 100 miliona dinara, što je dvostruko više u odnosu na 2013. godinu, precizirao je Kravčenko i podsetio da ta naftna kompanija uspešno sarađuje sa više od 20 fakulteta i sa 17 škola širom Srbije. Govoreći o principima socijalnoj odgovornosti, on je naglasio da Srbija ima bogatu tradiciju zadužbinarastva, “od velikih srpskih kraljeva, preko Pupina pa sve do savremenih biznismena i kompanija”, Kravčenko je izrazio veliko zadovoljstvo time što se i NIS pridružio toj tradiciji. Vršilac funkcije rektora Univerziteta u Novom Sadu Radovan Pejanović naglasio je veliku važnost nastavka strateške saradnje sa NIS-om i napomenuo da je aneksom tog ugovora predviđeno da NIS finansira petoro najuspešnijih studenata tog univerziteta u ovoj školskoj godini.

Ta kompanija će takođe nastaviti da podržava festival nauke, manifestaciju koju priređuje Univerzitet, naveo je Pejanović napominjući da studenti dobitnici NIS-ovih stipendija imaju izuzetnu mogućnost da zasnuju radni odnos u toj kompaniji. Prema sporazumu NIS-a i Univerziteta u Novom Sadu, ta naftna kompanija će ove godine stipendirati dva studenta Tehnološkog fakulteta i tri sa Fakulteta tehničkih nauka.

You may also like