Home Energetika NIS će 2017. povećati ulaganje za šest posto

NIS će 2017. povećati ulaganje za šest posto

by Petra Rajković

Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIS) usvojio je Business plan kompanije za 2017. godinu, a prioriteti će i dalje biti investicije u ključne razvojne projekte, povećanje učinkovitosti, kao i očuvanje profitabilnosti, priopćio je NIS.

Vladim Jakovljev, predsjednik Odbora direktora i prvi zamjenik glavnog direktora kompanije Gazpromneft, ocijenio je da će realizacija usvojenog plana omogućiti NIS-u da sačuva profitabilnost i da nastavi realizaciju ključnih investicijskih projekata koji su od velikog značaja za ekonomiju Srbije i regiju. Odbor direktora je potvrdio investicijski program NIS-a za 2017. godinu u iznosu 28,6 milijardi dinara, odnosno 6% više u usporedbi sa 2016. godinom.

NIS, kako se navodi, planira daljnji razvoj brendiranih goriva, modernizaciju maloprodajne mreže u Srbiji i regiji, kao i razvoj dodatnih usluga. NIS će nastaviti diverzifikaciju poslovanja u području energetike i proizvodnje i prodaje električne energije, navodi se u priopćenju. Business plan podrazumijeva i aktivnosti na izgradnji TE-TO u Pančevu kapaciteta 140 megavata i vjetroparka Plandište, kao i razvoj projekata u području utisnutog prirodnog plina, prije svega izgradnja postrojenja za utisnuti prirodni plin Ostrovo. Utvrđeno je da u sljedeće dvije godine NIS ima potencijal za povećanje operativne učinkovitosti od 9,9 milijardi dinara, prenosi Poslovni dnevnik.

Related Posts