Nikolić ne ide na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović

Vlada Srbije će možda poslati svog predstavnika na inauguraciju hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, piše “Danas”.

Kako je tom listu rečeno u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, niko iz predsedničkog tima neće otputovati u Zagreb 15. februara, ali postoji mogućnost da Vlada Srbije pošalje svog izaslanika.

Savetnici predsednika Srbije, Ivan Mrkić i Stanslava Pak, rekli su beogradskom dnevniku da je za sada jedini izvestan predstavnik Srbije na inauguraciji hrvatske predsednice otpravnica poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Bosa Prodanović. Stanislava Pak je za “Danas” rekla da “nije isključeno da će Vlada Srbije poslati nekoga”.

List, međutim, u Vladi Srbije nije dobio potvrdu da li će neko od njenih članova otputovati na inauguraciju 15. februara.

Beogradski dnevnik podseća da su kao razlog zbog kojeg predsednik Nikolić neće da prisustvuje inauguraciji hravstke predsednice iz kabineta predsednika Srbije navedene “njene izjave u kojima je Vojvodinu proglasila državom i Srbe u Hrvatskoj Hrvatima, kao i činjenica da je inauguracija zakazana za Sretenje, 15. februar, Dan državnosti Srbije”.

You may also like