Nije dobro kad iz Mosta procjenjuju vodstva drugih stranaka

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak kako nije dobro da iz jedne stranke (Most) procjenjuju vodstvo druge stranke istaknuvši kako to ne doprinosi dobrim odnosima, pogotovo u sadašnjoj osjetljivoj fazi razgovora.

“Ne bih to komentirao. Nije uopće dobro da iz jedne stranke procjenjuju vodstvo druge stranke. To se nekoliko puta dogodilo nekim kolegama i to nije dobro i nije taktično. To ne doprinosi dobrim odnosima, pogotovo u osjetljivoj fazi ovih razgovora”, kazao je Karamarko novinarima upitan kako komentira izjavu Ivana Lovrinovića na HRT-u da HDZ i SDP imaju odlične stručnjake, ali je problem u vodstvu tih stranaka.

Ivan Lovrinović je u petak u emisiji Poligraf Hrvatskog radija rekao kako ne može vjerovati koliko je teško dovesti SDP i HDZ za jedan stol, “face to face”. Smatra da je, po njegovu mišljenju, problem u vodstvima HDZ-a i SDP-a. “I HDZ i SDP imaju izvrsne stručnjake, ali mislim da u tim strankama nešto ne štima”, kazao je Lovrinović.

Karamarko nije želio komentirati niti medijske spekulacije da predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov odugovlačenjem pregovora vrši pritisak na vodstva HDZ-a i SDP-a i time ih pokušava rušiti. “Nemojmo se baviti hipotezama. Ne vjerujem da je Petrov maliciozan i da bi takvo što pokušavao. Stekao sam dojam da se radi o korektnom čovjeku s kojim se može razgovarati i ne vjerujem da su to nekakve zadnje namjere. To su pričice i hipoteze na koje se ne treba obazirati”, rekao je Karamarko.

You may also like