Netočni podaci o štetnim plinovima datiraju iz 2005. godine

Njemački automobilski div Volkswagen objavio je u četvrtak da netočno prikazivanje podataka o emisiji štetnih plinova iz njegovih automobila datira iz 2005. godine, poručujući da aktualna situacija jest teška ali da ih neće slomiti.

Predstavljajući u četvrtak na konferenciji za novinstvo rezultate internih istraga i mjerenja, predsjednik nadzornog odbora VW-a Hans Dieter Poetsch kazao je da krivotvorenje podataka “nije rezultat izdvojene greške već čitavog niza grešaka” čiji korijeni sežu još u 2005. godinu, kada je VW pokrenuo veliku kampanju kako bi potaknuo prodaju dizelaša u Sjedinjenim Državama. Nakon što su američke vlasti u rujnu najavile pokretanje postupka protiv VW-a zbog kršenja propisa o zaštiti okoliša, u njemačkoj su kompaniji priznali da su u nekih 11 milijuna automobila širom svijeta instalirali softver koji omogućuje isključivanje kontrole štetnih emisija u vožnji. Ispuštanje štetnih plinova, uključujući dušične i ugljične plinove, kontrolirano je samo na testovima.

Uslijedio je čitav niz istraga u više zemalja, što regulatornih što kaznenopravnih a u VW-u su odlučili pokrenuti i vlastite istrage i mjerenja, čiji je prvi rezultat bila jučerašnja objava kako skandal s krivotvorenjem podataka o emisiji ugljičnog dioksida obuhvaća samo 36 tisuća automobila a ne 800 tisuća kao što se prvotno mislilo. Danas su Poetsch i novi izvršni direktor Matthias Mueller na konferenciji za novinstvo istaknuli kako je još prerano da se pouzdano utvrdi tko stoji iza obmane. Po njihovim riječima, raspoloživi dokazi navode na zaključak da je ona djelo male skupine inženjera. Članovi nadzornog ili upravnog odbora kompanije nisu bili upleteni, tvrde njih dvojica.

Pritom agencija AFP napominje da je dosada svjedočilo samo 50 zaposlenika VW-a koji inače zapošljava oko 600 tisuća radnika širom svijeta. Dosada je suspendirano osam zaposlenika a AFP navodi glasine da je među odgovornima navodno čelnik odjela za razvoj u VW-ovom luksuznom brendu Audiju Ulrich Hackenberg. Prošlog su tjedna iz kompanije najavili njegov odlazak, ne navodeći razlog.

VW se zbog skandala suočava s velikim troškovima čiji iznos trenutno nije moguće izračunati, budući da uključuje narušeni ugled i pad prodaje i dobiti na globalnoj razini ali i potencijalno milijarde eura novčanih kazni i pravnih troškova. Muller naglašava kako u VW-u “trenutno čine sve što je u njihovoj moći kako bi ograničili utjecaj aktualne situacije na poslovnu izvedbu”. Operativno poslovanje grupe “u skladu je s očekivanjima a godišnja prognoza za 2015., ažurirana na kraju listopada, ostaje nepromijenjena”, kazao je izvršni direktor VW-a. “Brojke o prodaji jako se razlikuju ovisno o tržištu i brendu. Općenito situacija nije dramatična ali jest napeta, kao što se moglo i očekivati”, zaključio je Mueller. “Trenutna situacija jest ozbiljna ali kompanija se neće slomiti”, naglasio je.

You may also like