Nema govora o nikakvom pogodovanju

Tomislav Ćorić
Reakcije na aferu Vjetroelektrane ne prestaju. Nakon što je bivši ministar Slaven Dobrović za N1 među ostalim rekao da je rješenje o izvođenju projekta poništeno u vrijeme ministra Tomislava Ćorića, odgovor je stigao iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike kao i od samog ministra.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić uoči sastanka Predsjedništva HDZ-a pred središnjicom stranke novinarima je komentirao aktualna događanja, među ostalim aferu Vjetroelektrane o kojoj je rekao:

“Svaka odluka Ministarstva od 10. lipnja 2017. kad sam postao ministar, prije svega je duboko promišljena, konzultirane su sve nadležne institucije. Odluka je prošla na dvije razine i ovakvo rješenje Ministarstva tužila je Zelena akcija 2018. Upravni sud je donio odluku u korist Ministarstva, Zelena akcija se žalila, Visoki upravni sud je u proljeće prošle godine ponovio da je Ministarstvo donijelo ispravnu odluku. Ovo rješenje, kao i ostala, išla su za tim da se poštuju najviši ekološki standardi. Tako će biti dok budem ministar. Nema govora o pogodovanju, prije svega smo zaštitili interese Hrvatske.”

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike odgovorili su na upit N1 televizije zašto je Ministarstvo 2017. godine poništilo ranije rješenje i dopustilo vjetroparku zahvat bez provođenja prihvatljivosti za ekološku mrežu.  Odgovorili su i na upit o prigovorima Europske komisije Hrvatskoj da ne poštuje direktive prilikom odobravanja projekata u vjetroparkovima te da ih dopušta bez dokaza da nema negativnih posljedica na okoliš odnosno životinjske vrste.

You may also like

0 comments