Nema dovoljno žena i previše je korporativnih interesa

Saborska zastupnica Mosta Ružica Vukovac, govoreći o razlozima zbog kojih joj mandatar nije dao povjerenje da vodi ministarstvo poljoprivrede, rekla je u petak kako joj je zamjereno jer je zapostavila krupni kapital i velike koncerne.

“Jasno da ne mogu biti prema njima blagonaklona, jer mi na terenu trebamo promjene i zaokret, te uvažiti male ljude i pomoći im”, rekla je Vukovac novinarima u Saboru. Upitana hoće li kandidat za ministra poljoprivrede Damir Romić to moći učiniti uzvratila je kako ministar koji kani biti dobar mora znati naći balans i uspostaviti ravnotežu koje nije bilo. “Veliki se moraju obvezati na kvalitetnu suradnju s malima i to je ključ uspjeha”, poručila je. Novinarima je pojasnila da u Sabor dolazi na mjesto Mostovca Tomislava Panenića, koji je kandidat za ministra gospodarstva, te je obećala da će se boriti za prava poljoprivrednika.

Saborska zastupnica HDZ-a Josipa Rimac te Mostova Ines Strenja Linić složili su se u petak kako je u izvršnoj vlasti i Hrvatskom saboru moglo biti i više žena, no da će bez obzira na omjer izvršna vlast prepoznati žene kao nosioce promjena. “Moglo je biti i više žena u Vladi. Vjerujem da je današnja Vlada najbolji izbor i nećemo gledati u omjerima koliko je žena. Voljela bih da ih je više, ali možda bi se trebalo zapitati i o ulozi medija koji su trebali bit senzibiliziraniji prema ženama”, izjavila je Rimac novinarima u Saboru.

Ines Strenja Linić također je na novinarske upite ocijenila da je u novom sazivu Hrvatskog sabora premalo žena. “Premalo je žena mada je Most jedan od samo nekoliko lista ispoštovao propisanu kvotu. Sa tri ministrice ženska zastupljenost nije dobro pokrivena, ali se nadam da će se i drugi ministri, zajedno s tri ministrice boriti da žene budu prepoznate kao nosioci promjeni koji se trebaju dogoditi u našem društvu”, kazala je Strenja Linić.

You may also like

0 comments