Home Politika Nedovoljno kandidata za vijeće koje nadzire policiju

Nedovoljno kandidata za vijeće koje nadzire policiju

by Marijan Opacak

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u četvrtak je, zbog nedovoljnog broja kandidata, poništio javni poziv za imenovanje pet članova i pet zamjenika članova Vijeća za građanski nadzor nad primjenom pojedinih policijskih ovlasti, a od resornog ministra zatražit će da se žurno izmjeni Zakon o policijskim ovlastima u dijelu koji se odnosi na Vijeće.

Odbor je u više navrata, bez uspjeha tražio članove tog Vijeća, no činjenica da za njihov rad nije predviđena naknada očito je utjecala na slab interes.
Na javni poziv, od traženih deset, javilo se osam kandidata, izvijestio je predsjednik Pododbora Darko Milinović (HDZ) predlažući da se zbog nedovoljnog broja kandidata ne imenuje krnje Vijeće, nego poništi poziv, što je Odbor i prihvatio .
Odbor je prihvatio 30 kandidatura za predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija kojem je mandat istekao prije više mjeseci.
Na javni poziv za to Vijeće pristigle su 32 kandidature, no dvije nisu bile pravovaljane, naime, jedan kandidat dostavio je dokument da nije član političke stranke, ali ga nije potpisao, dok je drugi takav dokument dostavio izvan roka.
Odbor sa tih 30 kandidata nastavlja postupak, dogovorit ćemo se hoće li se sa kandidatima obaviti razgovori ili će se pozicija i opozicija dogovoriti oko uže liste kandidata, rekao je predsjednik Odbora Ranko Ostojić (SDP), poručujući kako će Vijeće biti brzo izabrano.
(Agencije)

Related Posts