Ne postoji tajno izvješće na koje se poziva Bild

Ne postoji tajno izvješće Europske komisije na koje se poziva Bild am Sonntag. Sve informacije koje je objavio taj list već su prije predstavljene javnosti i dostupne su na internetu, izjavila je glasnogovornica Europske komisije Annika Breidhardt.

Glasnogovornica je odgovarala je na upit novinara da komentira pisanje Bild am Sonntaga koji je u nedjelju ocijenio, pozivajući se na nedavno izvješće Europske komisije, da se u Hrvatskoj dramatično pogoršala gospodarska situacija, te da joj kao i Grčkoj prijeti stečaj. Breidhardt podsjeća da je Komisija 13. svibnja objavila specifične ekonomske preporuke za sve zemlje članice, uključujući i Hrvatsku.

Preporuke za Hrvatsku odnose se na područje javnih financija, poreza, mirovina, zdravstva, bankarstva, pristupa finaciranjima, stanogradnji, osobnim zaduženjima, tržištu rada, javnim dugovima, uslugama, mrežnim industrijama i modernizaciji administracije. U svim tim područijima imamo dijalog s državama članicama. Mi ohrabrujemo inicijative svake države i bolju primjenu tih preporuka, rekla je glasnogovornica Breidhardt.

U tom kontekstu podpredsjenik Valdis Dombrovskis rekao je u ovoj istoj dvorani kada je predstavljao Specifične preporuke po zemljama, da pred hrvatskom ekonomijom stoje ozbiljni zadaci koji se trebaju rješavati. On će osobno doći u Hrvatsku u petak u sklopu europskog semestra, dodala je Breidhard

You may also like