Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu

Hernadija nije spominjao
Svjedočeći video vezom iz Švicarske, Stephan Hurlimann, direktor jedne od švicarskih tvrtki Roberta Ježića, na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i hrvatskom pravosuđu nedostupnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju u ponedjeljak je na Županijskom sudu kazao da mu Ježić nakon izlaska iz pritvora kazao da je nasamaren.

Također je rekao da je novac trebao proslijediti Sanaderu, tvrdeći da je Ježić nasamaren, no kako je rekao Hurliman, nije spominjao Hernadija.

Govoreći o svojim saznanjima vezanima za uplatu 10 milijuna eura, svjedok je rekao kako mu Ježić nije govorio o tvrtkama što bi trebale uplatiti novac za koji mu je Ježić kazao da će biti uplaćen ”u neko dogledno vrijeme”. Hurlimann je kazao da ugovori o uplati 10 milijuna eura nisu realizirani ”jer nije uplaćeno preostalih pet milijuna eura” te da je taj novac trebao biti iskorišten za povećanje temeljnog kapitala u Diokiju i Xenoplastu.

Pojašnjavajući svoj odnos s Ježićem, Hurlimann je rekao da je riječ o poslovnom donosu koji traje više od 15 godina te da taj odnos još uvijek traje. Hurlimann je nadodao da kao upravljački i porezni savjetnik nije bio upleten u donošenje poslovnih odluka vezanih za Ježićevu tvrtku u Švicarskoj u kojoj su bile zaposlene dvije osobe. Prema svjedoku, riječ je o osobama kojima ne zna ime, a koje su bile zadužene za poslove administracije i prodaje.

Hurlimann je u ponedjeljak dao iskaz putem video veze nakon što je prethodno triput odbio doći svjedočiti u Zagreb.

You may also like

0 comments