Nastavljeni pregovori SDP-a i Mosta

U središnjici SDP-a u ponedjeljak ujutro nastavljeni su pregovori predstavnika koalicija Hrvatska raste s Mostom nezavisnih lista, a na dnevnom redu su znanost i obrazovanje te porezni i financijski sustav.

Pregovarački tim SDP-a i ovoga puta vodi potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je novinarima kazao kako je riječ o važnim temama te podsjetio kako je nužno nakon tehničkoga donijeti državni proračun za 2016. Zamoljen da ocjeni dosadašnji tijek pregovora, Grčić je kazao kako je rasprava bila na dosta kvalitetnoj razini. “Pripremili smo odgovore na teme koje smo do sada raspravili i ovih dana ćemo te odgovore razmijeniti s kolegama iz Mosta”, rekao je.

U pregovorima sudjeluje i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, koji je posebno zainteresiran za reforme koje se predlažu u mirovinskom sustavu. “Svaki poremećaj u ovom dijelu može ugroziti naše umirovljenike”, rekao je Hrelja, a na pitanje što misli o dosadašnjim pregovorima odgovorio je kako ih “ne može ocijeniti jer je premalo toga išlo van, iako se ranije spominjala transparentnost”. Pregovarače Mosta u poglavlju obrazovanja vodi Gordana Rusak, koju su novinari na ulasku u središnjicu SDP-a upitali namjerava li se navečer priključiti osnivačkoj skupštini stranke HRID Drage Prgometa. “To sada nije tema, tema je obrazovanje i znanost”, odgovorila je Rusak.

You may also like