Nakon kritika javnosti mijenja se popis lektire

Nakon žestokih primjedbi i kritika javnosti popis lektirnih naslova najvjerojatnije će se mijenjati. Tu mogućnost spomenuo je u ponedjeljak prilikom otvaranja stručne rasprave o kurikularnoj reformi voditelj kurikularne reforme dr. Boris Jokić, piše Večernji list

Objašnjava da je otpočetka otvorena mogućnost da se popis lektire promijeni, a u priopćenju za medije naglašava da će se djela koja su iz nekih razloga, neopravdano, ispala s popisa lektire naknadno, nakon provedene stručne rasprave, na njega uvrstiti.

– Popis neće sadržavati ona književna djela za koja se u stručnoj raspravi pokaže da ne zavređuju biti na popisu. Posebno je važno naglasiti da se na popisu neće naći djela koja nisu primjerena dobi učenika, a to se odnosi i na djela koja su trenutačno na popisu – objasnio je Jokić.

Stručna rasprava o predloženoj reformi školstva vodit će se uživo na skupovima namijenjenim učiteljima, nastavnicima, akademskoj zajednici, sindikatima, Gospodarskoj i Obrtničkoj komori, a primjedbe i sugestije pridonijet će da se predložena kurikularna reforma poboljša. Stručna rasprava vodit će se i online.

You may also like