Nakon debate, Clinton ponovno u prednosti

Demokratska kandidatkinja Hillary Clinton ponovno je u prednosti u odnosu na svojeg republikanskog suparnika Donalda Trumpa u utrci za američkog predsjednika, s 42 posto onih koji bi u ovom trenutku glasali za nju, u odnosu na 36 posto koliko bi ih glasalo za Trumpa, pokazali su rezultati zadnjeg istraživanja javnog mišljenja objavljeni u ponedjeljak.

Istraživanje instituta Politico/Morning Consult je, prije predsjedničke debate održane 26. rujna, Trumpu davalo jedan postotni bod više u odnosu na Clinton (39 posto u odnosu na 38 posto).

Promjena je odraz vrlo lošeg Trumpova tjedna u predizbornoj kampanji, nakon debate u kojoj je Clinton dominirala. Republikanski je kandidat žestoko verbalno napao nekadašnju Miss Venezuele Aliciu Machado, što ga je stajalo glasova neodlučnih birača, piše AFP.

Da su izbori u ovome trenutku Clinton bi dobila 42 posto glasova, a Trump 36 posto, libertartarijanac Gary Johnson devet posto, a kandidatkinja Zelenih Jill Stein dva posto glasova.

Po istraživanju Politica/Morning Consulta 55 posto birača ima lošije mišljenje o Donaldu Trumpu nakon napada na Machado. Debata je, po anketi, donijela Hillary Clinton glasove mladih birača. Prije debate imala je osam postotnih bodova više u populaciji mladih od 18 do 29 godina u odnosu na Trumpa, a nakon debate je ispred njega za 32 postotna boda (51 naspram 19). Anketa je provedena od 30. rujna do 2. listopada na 1991 upisanom biraču.

You may also like

0 comments