Najniže cijene goriva u regiji unatoč rastu

Banja Luka – Cijene goriva u Republici Srpskoj u blagom su porastu, ali su i dalje najniže u regijiu, izjavio je Miro Škiljević, zamjenik predsjedavajućeg Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori Republike Srpske.

Škiljević je naveo da su cijene goriva u Srpskoj niže nego u Federaciji BiH za 0.15 do 0.20 KM. Podsjeća da se rafinerijska cijena korigira svakog utorka, te da je formiranje cijena u maloprodaji slobodno. Kaže da je zbog rasta cijena na svjetskoj burzi cijena goriva u Rafineriji Brod od jučer veća za 0.04 KM i iznosi 1,73 KM za litru benzina, odnosno 1,79 KM za litru dizela. Prema njegovim riječima, cijene goriva ovoga tjedna nisu porasle u maloprodaji i iznose od 1,85 do 1,87 KM po litri goriva.

“S obzirom na tešku ekonomsku situaciju nastojimo da cijena goriva bude pristupačna kupcima i radimo sa najmanjom mogućom maržom, sa razlikom od  0.10 feninga po litri goriva”, ističe Škiljević. Kaže da su cijene goriva na pumpama u Republici Srpskoj uglavnom ujednačene, uz neznatne razlike koje su tolerantne, a najniža cijena goriva je na području Semberije i Majevice, koje ima 27 distributera nafte i naftnih derivata. Prema njegovim riječima, 90 posto goriva na području Republike Srpske nabavlja se iz Rafinerije Brod.