Nadzorni odbor INA-e predložio dividendu

Uprava i Nadzorni odbor Ine predložit će skupštini isplatu 550 milijuna kuna dobiti kao dividende, što čini 55 kuna po dionici, ali su zaključili kako je moguća i isplata ukupnog zakonski raspoloživog iznosa za dividendu od 1,35 milijardi kuna ili 135,34 kune po dionici, izvijestila je Ina u srijedu.
Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici dao suglasnost na revidirane financijske izvještaje za prošlu godinu, razmatrao i izvješće o stanju društva Ina Grupe za 2017. te nije imao primjedbi na dostavljeno izvješće.

Uprava i NO usuglasili su prijedlog o isplati 550 milijuna kuna dobiti kao dividende tj. 55 kuna po dionici, kaže se u priopćenju.

“Temeljem financijske stabilnosti kompanije, zajednički je zaključak Uprave i Nadzornog odbora, kako je isplata ukupnog zakonski raspoloživog iznosa za isplatu dividende u iznosu od 1,35 milijardi kuna tj. 135,34 kuna po dionici također moguća i može biti predmet konačne odluke dioničara”, ističu iz Ine.

Na današnjoj sjednici Nadzorni je odbor ponovno imenovao Zoltána Áldotta za predsjednika Uprave Ine te za članove Uprave Niku Dalića, Gábora Horvátha, Ivana Krešića, Davora Mayera i Pétera Rataticsa, za razdoblje od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine, kaže se u priopćenju.

You may also like

0 comments