Na Teslinim punionicama uskoro i drugi

Elon Musk na Twitteru

Tesla će do kraja godine otvoriti mrežu svojih punionica i za automobile drugih proizvođača, objavio je čelnik američke tvrtke Elon Musk. Teslina mreža obuhvaća 25 tisuća superbrzih punionica u cijelom svijetu i osigurava američkoj kompaniji prednost u odnosu na konkurenciju.

Drugi proizvođači traže partnere za uspostavu mreže ili ulažu u inovativne kompanije kako bi osigurali nužnu infrastrukturu.

“Otvorit ćemo mrežu superpunionica i za druga električna vozila do kraja godine”, napisao je šef Tesle u utorak na Twitteru, dodajući da će s vremenom njihova mreža biti otvorena za vozila svih proizvođača u svim zemljama.

Njemački ministar transporta izjavio je u lipnju da pokušava nagovoriti američku kompaniju da otvori svoju mrežu za automobile drugih proizvođača kako bi vozačima olakšao punjenje.

Kabinet američkog predsjednika Joea Bidena odobrio je pak krajem prošlog mjeseca prijedlog republikanskih i demokratskih senatora da se u infrastrukturne projekte uloži 1.200 milijardi dolara, uključujući 7.5 milijardi za infrastrukturu za električna vozila.

Skupina kompanija za usluge punjenja, poput Blink Charginga, EVgoa, ChargePoint Holdingsa i Volkswagenovog Electrify America, već je počela graditi vlastite mreže širom SAD-a.

Bolja infrastruktura za punjenje mogla bi potaknuti više Amerikanaca na kupnju električnih vozila i time osigurati klasičnim proizvođačima poput General Motorsa i Forda bolju poziciju u borbi s Teslom, tumači Reuters.

You may also like