Na Lozančićevu mjestu potražila bih novi posao

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dala komentirala je situaciju oko smjene šefa SOA-e Dragana Lozančića. Predsjednica smatra da je krajnje vrijeme da se imenuje novi šef SOA-e, a za sebe kaže da nema nikakvog kandidata.

“Mislim da je doista sazrijelo vrijeme da se odredi novi ravnatelj SOA-e. Kada je riječ o meni ja nemam nikakvog svog kandidata i nije mi u interesu kontrola u službi već profesionalizacija službe da ona radi po europskim i NATO standardima”, rekla je Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović također tvrdi da joj nije jasno zašto Lozančić ustraje biti na poziciji jer je situacija nije u skladu sa zakonom. “Doista mislim da je krajnje vrijeme da se to riješi jer šef službe dobiva prema zakonu instrukcije za svoj rad od predsjednice i vlade. Ukoliko ne uživate povjerenje od jedne od te dvije strane onda je teško obavljati posao i ja se čudim zašto je Dragan Lozančić ustrajao biti na toj poziciji kada je ta situacija vrlo neobična i nije u skladu sa zakonom.”

Također je dodala da bi ona, da je na mjestu Dragana Lozančića već dala ostavku, a imena kandidata nije htjela komentirati jer ona nisu službena. “Da mi predsjednica otkaže povjerenje ja bih na njegovom mjestu doista potražila drugi posao. Neću predlagati nikoga, očekujem prijedlog od vlade. Kriteriji su isključivo stručnost, kompetentnost i politička neovisnot. Imena koja se pojavljuju u medijima ne bih komentirala jer ni jedno nije službeno”, kazala je predsjednica Grabar Kitarović za N1.

You may also like