Na glavnoj skupštini Đure Đakovića i o opozivu i izboru novih članova NO

Uprava Đuro Đaković grupe predložila je u petak dopunu dnevnog reda glavne skupštine dioničara, sazvane za 21. ožujka, točkom o opozivu i izboru članova Nadzornog odbora tvrtke.

Glavnoj skupštini se predlaže opoziv četiri člana Nadzornog odbora (Domagoj Bartek, Miroslav Karamarković, Vjekoslav Galzina i Milan Stanić) te izbor četiri nova člana (Hrvoje Knežević, Petar Mišević, Ivan Samardžić i Darija Jurica Vuković).

U obrazloženju opoziva i izbora novih članova NO navodi se da je tako predložilo Ministarstvo državne imovine kao zastupnik države temeljem zaključka Vlade od 16. veljače, a radi potrebe unapređenja upravljanja tvrtkom, preispitivanja dosadašnjeg tijeka restrukturiranja poslovanja i definiranja dodatnih mjera primjerenih sadašnjem stanju tvrtke.

Kako je ranije objavljeno, glavna skupština Đuro Đaković grupe odlučivat će o dokapitalizaciji tvrtke. Temeljni kapital povećat će se sa 151,9 na 303,9 milijuna kuna, odnosno za iznos od najviše152 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem najviše 7,6 milijuna novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna. Ono se namjerava se provesti uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara.

Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se upiše i uplati najmanje 5.000.000 novih dionica, navodi se u pozivu.

Prema nedavno objavljenim podacima, neto gubitak Đuro Đaković grupe u 2016. godini iznosio je 20,2 milijuna kuna, dok je dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza (EBITDA) bila 16,5 milijuna kuna.

(Agencije)

You may also like