Na Đapićeve izjave reagirao IDS

Istarski demokratski sabor (IDS) najoštrije je u srijedu osudio “neprimjerene i neprihvatljive izjave predsjednika Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Ante Đapića” s konferencije za novinare te je ocijenio kako je žalosno što se Đapić želi boriti protiv antifašizma, jedne od temeljnih vrijednosti našeg društva.

“Žalosno je što se Đapić želi boriti protiv antifašizma, jedne od temeljnih vrijednosti našeg društva. Njegove izjave potvrđuju da danas u Hrvatskoj postoji želja za revizijom povijesti, lustracijama i iskrivljavanjem povijesnih činjenica, a u drugi plan padaju radna mjesta, nezaposlenost i povećanje životnih standarda naših građana”, navode u IDS-u te dodaju da u javnom diskursu ne smije biti mjesta za osobe koje ne poštuju temeljne vrijednosti Republike Hrvatske. Ta stranka zato poziva sve relevantne aktere u društvu da se jasno i nedvojbeno distanciraju od takvih i sličnih izjava vrijednih jedino gnušanja.

Kako navode, Đapićeve izjave izravno “udaraju na temelje naše demokracije, ugrožavaju međunarodnu reputaciju Hrvatske i šalju svijetu jako ružnu sliku o nama”. “Ništa nije ukaljalo ime naše države kao ustaški pokret te je svaka inicijativa koja promovira simbole zločinačkog ustaškog režima u svojoj osnovi duboko antihrvatska”, stoji u priopćenju IDS-a. Kako se navodi, te su izjave “odraz krajnje neodgovornosti za javno iznesenu riječ i nedopustiv su javni govor za bilo kojeg političara koji poštuje suvremene demokratske i europske vrijednosti”.

You may also like