N1: Predsjednica danas putuje u BIH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović večeras će doputovati u Sarajevo, saznaje N1.

Iako je najavljeno da će Grabar-Kitarović u glavni grad BiH stići u srijedu, saznajemo da će avion sa delegacijom Hrvatske večeras sletiti u Sarajevo.

Hrvatska predsjednica stiže u dvodnevnu posjetu BiH, a programom posjete planirana je ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, te susret članova Predsjedništva BiH s predsjednicom Republike Hrvatske.

Hrvatsku predsjednicu će prvo primiti trojica članova Predsjedništva BiH, a razgovarat će se o mnogim otvorenim pitanjima između dvije države.

Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se u Sarajevu i s kardinalom Vinkom Puljićem, te s Majkama Srebrenice, nakon što su nedavno razmijenili i pisma. Očekuje se i razgovor s Denisom Zvizdićem, predsjednikom Vijeća ministara BiH, a nezaobilazna tema bit će sigurno i izgradnja Pelješkog mosta. Nakon Sarajeva predsjednica odlazi u Novu Bilu, a posjetit će i samostan Guča Gora, a u Vitezu će razgovarati s Hrvatima koji su načelnici općina. U Žepču će Grabar-Kitarović posjetiti Katolički centar, a posjet će završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

”Glavna poruka s kojom predsjednica odlazi u BiH je da je riječ o prijateljskoj zemlji, a interes je Hrvatske da napreduje prema Europskoj uniji. Predsjednica dolazi čista srca, sa željom da BiH funkcionira kao država i da Hrvati imaju sva prava koja su im osigurana Daytonskim sporazumom. Sve druge interpretacije predsjedničinog puta u BiH ne stoje”, doznaje se s Pantovčaka, javlja N1.

You may also like

0 comments