Musk će proizvoditi baterije u okolici Berlina

Tesla 
Američki proizvođač električnih automobila Tesla izgradit će u okolici Berlina i tvornicu baterijskih ćelija za automobile u kou planira uvesti novu, inovativnu proizvodnu tehnologiju, tvrde upućeni izvori.e

Tvornica će proizvoditi novu vrstu ćelijasmanji, šest puta veće baterijske snage, koja će zauzimati manje prostora i trošiti manje energije, rekli su izvori. Budući da će biti snažnije, svaki će automobil zahtijevati manje ćelija, objašnjavaju, dodajući i da će razmak između dva punjenja biti povećan za 16 posto.

Tvornica baterija bit će sastavni dio planirane Tesline gigatvornice na periferiji Berlina. Kompanija će nove baterijske ćelije u Gruenheidu prvo početi ugrađivati u Model 3 a u sljedećoj fazi nova će se tehnolgija koristiti i u ostalim modelima, uključujući teretna vozila. Datum početka izgradnje tvornice baterija još nije određen dok radovi na tvornici automobila na istoj lokaciji već su u punom zamahu.

Tesla je svojedobno najavio da će tvornica početi s radom u srpnju i proizvoditi do 500.000 tisuća automobila godišnje, uz angažman 12.000 radnika. Kompanija traži i više od tisuću radnika za proizvodnju baterija, iako još nije poznato kad će dobiti dozvolu za otvaranje, napominje dpa.

You may also like

0 comments