Most traži smjenu ministra Crnoje, on je sve demantirao

Most je od HDZ-a zastražio smjenu ministra branitelja Mije Crnoje, doznaje se iz izvora bliskih toj stranci u kojoj se, međutim, u utorak poslijepodne nije mogla dobiti službena potvrda te informacije.

Mediji su objavili da je Crnoja prijavio prebivalište u Samoboru, iako živi u Zagrebu, a kao mogući razlog navode činjenicu da Samobor, za razliku od Zagreba, nema propisan prirez. Objavljeno je i da je Crnoja više puta prijavljivan za fizičko nasilje.

No, iz kabineta ministra hrvatskih branitelja u utorak su oštro demantirali sve optužbe. “Povodom niza medijskih napada posljednjih dana vezanih uz novog ministra hrvatskih branitelja ovim putem se odlučno opovrgavaju medijski navodi koji su doveli u pitanje poštenje, osobni integritet i čast ministra. Sve što je proteklih dana izgovoreno u medijskom prostoru glede ministrovog stambenog pitanja, navodnog nasilničkog ponašanja te nepoštivanje pravne države, ovim putem najodlučnije demantiramo. U tom kontekstu ovlašteni smo priopćiti javnosti da će ministar hrvatskih branitelja zatražiti kaznenu i materijalno odgovornost protiv svih nakladnika i novinara koji su sudjelovali u skandaloznoj i sramotnoj harangi. Cijela ta kampanja zapravo je usmjerena na razbijanje suradnje Mosta i Domoljubne koalicije te u konačnici rušenju nove Vlade Republike Hrvatske”, priopćeno je iz ministarstva.

Novinari su, prije nego što su do njih došle informacije o Mostovu zahtjevu, Mostova potpredsjednika Sabora Roberta Podolnjaka zatražili komentar Crnojina slučaja. “Očito da je to posao nadležnih tijela, kao i u svakoj drugoj prilici ako netko nije na određenom prebivalištu pa neka nadležna tijela to istraže, postoje ona tijela koja moraju utvrditi čije je prebivalište i gdje točno”, rekao je Podolnjak, ne želeći odgovoriti bi li Crnoja trebao dati ostavku ako se optužbe pokažu istinitim. “Ministar će morati prvo odgovoriti na sva pitanja javnosti i ti odgovori i eventualno rezultati istrage nadležnih tijela, ukoliko bude pokrenuta bilo kakva istraga, će biti relevantni za donošenje odluke na Vladi, prije svega predsjednika Vlade jer sadašnji ministar uživa povjerenje Vlade i uživa povjerenje u Hrvatskom saboru.

Zato pričekajmo bilo kakvu odluku gdje je njegovo prebivalište, boravište, da li je pokrenut bilo kakav postupak, da li postoje bilo kakve optužbe, u ovom trenutku ja stvarno nemam informacije”, kazao je Podolnjak. Dodao je kako ne zna jesu li njegove kolege u Mostu znale za sve ovo što se veže uz Crnoju.

SDP-ov Peđa Grbin uvjeren je kako sam Crnoja mora dati jasne odgovore na optužbe koje mu se stavljaju na teret. “Mediji imaju i konkretne primjere nasilničkog ponašanja gospodina. On mora danas dati jasne odgovore na ta pitanja i ukoliko je ono što je navedeno istina, ukoliko doista živi na različitoj adresi, ukoliko doista vara proračun, ukoliko se doista ponašao nasilnički kao što je opisano u medijima, gospodin Crnoja mora ili dati ostavku ili ga gospodin Orešković mora razriješiti dužnosti. Oko toga nema nikakve dvojbe”, kaže Grbin.

SDSS-ov Milorad Pupovac poručuje da ako je sve što se piše o Crnoji istina, moraju reagirati oni koji su nadležni za nadzor zakonitosti i po službenoj dužnosti pokrenuti postupak. “Budući da je Vlada izabrana na način na koji je izabrana i da je program Vlade donesen na način na koji je donesen, ne čudi me da se ovakve stvari događaju”, rekao je Pupovac te potvrdio da o Crnojinu slučaju namjerava razgovarati u nastavku pregovora o suradnji zastupnika nacionalnih manjina i SDSS-a koji očekuje u srijedu.

You may also like