Most održava sjednicu Nacionalnog vijeća

Most će u o daljnjem tijeku pregovora s HDZ-om i eventualnom sastavljanju nove vlade raspravljati u četvrtak na telefonskoj sjednici, a izjava za medije neće biti, poručili su kratko iz te stranke.

HDZ i Most niti nakon sinoćnje, šeste runde pregovora nisu postigli konsenzus oko podjele resora i formiranja vlade, a čelnik Mosta Božo Petrov je rekao kako će konačnu odluku o suradnji s HDZ-om prepustiti Mostovom Nacionalnom vijeću čija bi se sjednica trebala održati danas tijekom dana.

Petrov nakon sinoćnjih pregovora u središnjici HDZ-a, novinarima nije htio reći kada će i gdje biti sjednica njihovog Vijeća, no na uporno inzistiranje novinara, na odlasku je kratko rekao kako će sastanka biti na nepoznatoj lokaciji. “Izjava za medije do daljnjega neće biti. O svakoj promjeni bit ćete pravovremeno obavješteni”, kratko danas poručuju iz Mosta.

Neslužbeno se može čuti kako ponuđeni ‘paket’ o kojem bi trebalo raspravljati Mostovo Nacionalno vijeće uključuje rotirajuće mjesto predsjednika Sabora po modelu dvije godine HDZ-ov, a dvije Mostov predsjednik Sabora, četiri ministarstva koja će pripasti Mostu, te mjesto potpredsjednika Sabora.

You may also like

0 comments